2009. augusztus 11. 00:00 - Khaos

Remény

Itt ülök, valahol, valamikor, valamiért. Egyik paraméter sem tiszta, egyik gondolat sem igazi, csak az biztos, ez a pillanat emlékezetes kell, hogy maradjon. Hogy miért is? Hogy soha többé ne történhessen meg. Hogy ne legyen pillanat az életemben, amikor valakinek kinyílok úgy, hogy bármikor a szívemig szúrhat.
Hogy miért írok ilyesmikről? Hogy miért írok ilyen őszintén és naívan, talán utoljára életemben? Mert jobbra nem futja egy olyan embertől amilyen én vagyok. A őszinte, romantikus, mindenét odaadó balfasz ennyi volt, legalább még egy hosszú csöndes időszak erejéig...

Egy fájdalmas este egy fájdalmas pontja volt. Az író ennyit préselt ki magából, majd csatlakozott a társasághoz újra, de már csak látszatnak. Ennyire futotta. A szavak csöngtek az elméjében, a betűk peregtek a szeme előtt. Valami hiányzott, valami teljesen eltűnt előle, ami miatt addig bármit megtett volna.
Úgy érezte elgyengült, olyan volt, mint a papírlap ha szél ellen küzd, s eltűnt róla az utolsó nehezék is. Gyávává vált abban a percben, és szégyenteljesen, bolond módjára írt. Aznap este, és a másnap szédítő lázálomszerű ténfergésében jött rá mennyire megtántorodott, és csak szánni tudta a leírt sorokat, de nem akarta őket, sem az emléküket eltörölni. Tanulni akart, azt akarta, emlékezzen arra, milyen helyzetben vannak azok, akik segítség nélkül, egyedül élnek át ilyen fájdalmat.
Segítség. Vágyott rá, segíteni akart, hogy a szükség érzése megerősítse, és segítsen rajta is. Itt akadt el megint, és megint, túlozni akart és mégsem, menni akart és mégsem, aludni akart és mégsem. Várta az álmot, ami annyi képben jött, amennyi arcra csak emlékezni tudott, és mindig csak új arcokkal bővült.

Soha senki nem lépett ki azokból az álmokból. Még nem.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://khaos.blog.hu/api/trackback/id/tr551293891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csacsog az agy 2009.11.19. 13:03:26

Telitalálat!
Nem mintha értenék az irodalomhoz, de nekem ez telitalálat! Talán éppen azért, mert nem mond ki semmi konkrétat. Inkább a ki nem mondott konkrét eset köré gyűjthető gondolat és érzéshalmazokat adja meg. Így mindenki magának mondja ki: ebben és ebben az élethelyzetben voltam éppen ilyen.
Szerintem az az ember aki nem találkozott még ezzel a világgal, amit itt feldobsz, az nem is ember. A sérthetetlenség csak illúzió. A sebeknek okuk és rendeltetésük van. Megengedni valakinek, hogy a szívig hatoljon, talán a legnagyobb segítség tud lenni, amit ember embernek adhat.
süti beállítások módosítása